Sectie: Hero Header

Banner
zomerlezen-banner thumb

Video
introtekst
Button
Sectiekleur
Overgang
Preview

Ga je mee op vakantie?

Het is zomer in De Voorleeshoek! Anouk is op vakantie in Italië en verveelt zich niet. Ze is druk bezig met Zomerlezen en de doe-activiteiten van De Voorleeshoek. Ga je ook mee op vakantie? Dit kan je allemaal doen:

  • 6 weken lang doe-activiteiten
  • Elke week een ander thema
  • Download jouw Lees-mee-tickets

  • Nog maar een paar weken: 6 weken voor 6 euro! Probeer de actie hieronder uit


Probeer nu!

Sectie: Links

Link 1
Link 2
Link 3
Sectiekleur
Overgang
Preview
Padding

Sectie: Weken

#

Titel
Week 1
zomerlezen-image-1 thumb

Button
Week 2
zomerlezen-image-2 thumb

Button
Week 3
zomerlezen-image-3 thumb

Button
Week 4
zomerlezen-image-4 thumb

Button
Week 5
zomerlezen-image-5 thumb

Button
Week 6
zomerlezen-image-6 thumb

Button
Sectiekleur
Overgang
Preview

Doe mee met de doe-activiteiten

Thema: Zomer en zwemmen

Pff, wat is het warm! De zomer is begonnen en de vakantie is van start. Anouk koelt lekker af in het zwembad. Daarna is het tijd om te ontspannen in de schaduw met mooie voorleesfilmpjes. Allemaal met een zomers thema! Ga je mee met ons op vakantie? 

Activiteit: bekijk de zomerse filmpjes en download jouw lees-mee-ticket!

We hebben allemaal leuke verhalen voor de zomer voor je gemaakt. Download en print jouw Lees-Mee-Ticket en houd bij wat jij allemaal hebt gezien! 

Op de tickets vind je onder andere deze mooie verhalen:

Knofje - Snikheet

Kolletje & Dirk - Taart met zomerkoninkjes: Slapen in een tentje

Noortje in de tuin

Lily en Jamal gaan op reis: Lily en Jamal op safari

Klik hier voor alle zomerse voorleesfilmpjes

Klik hier voor een zomerse afspeellijst

Zin om te kleuren? Download hier de zomerkleurplaat.


Veel kijkplezier!

Thema: Bouw je eigen Voorleeshoek

Het tweede station tijdens deze reis is je eigen Voorleeshoek. Maar die moet je nog wel bouwen! Zomerlezen is leuker op een gezellig plekje. In je tuin, op het strand, of in je eigen kamer. Anouk heeft haar eigen voorleesstudio. Maak jij die van jou?

Activiteit: Hoe bouw je jouw eigen Voorleeshoek?


Anouk heeft haar eigen voorleesstudio. Die zie je in de voorleesfilmpjes! Maar hoe maak jij jouw eigen Voorleeshoek? Dat doe je zo:

Stap 1: kies een plek

Kies een plekje uit. Waar vind jij het leuk om te lezen, of om voorgelezen te worden? In de tuin, op je eigen kamer, of in het park bijvoorbeeld. Een plekje waar je lekker niet gestoord kunt worden!

Stap 2: bouwen!

Verzamel kussens, dekens, lakens en doeken. misschien wil je wel een grote tent bouwen, of een heel klein holletje. Leg een zacht kleedje en wat kussens neer, zodat je daar lekker in kunt ploffen. 

Stap 3: maak het gezellig

Heb je lievelingsknuffels? Pak die erbij! Misschien heb je nog wel andere leuke dingen in je kamer die je mee wilt nemen. Ga je voorlezen aan al jouw poppen?

Stap 4: drankjes en snacks

Het is leuk om een picknickmandje met drinken en snacks te maken en mee te nemen naar jouw Voorleeshoek. Kijk eens bij De Kookhoek voor inspiratie.

Stap 5: boeken!

Natuurlijk heb je een hele grote stapel boeken nodig! Kies al jouw favoriete verhalen en vergeet  niet je tablet mee te nemen. Dan kan je ook voorleesfilmpjes kijken in De Voorleeshoek!

Anouk heeft ook een tweede Voorleeshoek gemaakt, in het park bij haar om de hoek!Thema: Wereldreizen

Deze week bereiden we ons voor op de Olympische Spelen in Tokio. Met deze doe-boeken kom je alles te weten over Tokio en Japan. Deliberate Travel heeft nog veel meer leuke boeken en activiteiten. Doe je mee?

Activiteit: Doe-boeken van Deliberate Travel

Deliberate Travel heeft heel veel verschillende werkboeken. Ook over Tokio en Japan, waar de Olympische Spelen zijn dit jaar. Maar ze reizen ook naar andere delen van de wereld. Egypte, Rusland en Australië bijvoorbeeld!

Elk werkboek zit bomvol puzzels en onderzoeksactiviteiten om meer te weten te komen over de cultuur, geschiedenis en geografie van verschillende landen. Download de boeken hier

Thema: Olympische Spelen

De Olympische spelen zijn begonnen! Heb je veel geleerd over Tokio vorige week? Anouk heeft haar sportoutfit in ieder geval aangetrokken. Ze doet een work-out en maakt de cover na van haar favoriete boek mét sportthema. Doe jij ook mee met cover-de-cover?

Activiteit: Doe mee met cover-de-cover

Met cover-de-cover zetten we onze lievelingsboeken in het zonnetje. We maken de covers na! Doe je mee?


Stap 1: kies je favoriete boek 

Dat is moeilijk! Heb jij een favoriet boek? Anouk koos voor Het mooiste geluid ter wereld. Zie je hierboven hoe ze hem heeft nagemaakt?  

Stap 2: goed kijken!

Kijk goed naar de cover. Hoe ziet het eruit? Welke spullen moet je pakken? Hoe maak ik dit het beste na? Kijk niet alleen naar wat het is, maar ook naar de kleuren en materialen! 

Wil je een boek uit De Voorleeshoek namaken? Hier vind je de covers van alle verhalen! 

Stap 3: verzamel alle spullen

Verzamel alles wat je nodig hebt. Misschien heb je even geen echte beer bij de hand voor De Beer en de Piano, of geen echte kroon voor Liever dan Lief. Misschien kun je ze namaken? Of heb je knuffels die erop lijken? Of kan een banaan ook prima op je hoofd als kroontje? Zoek het hele huis maar eens goed door! 

Stap 4: poseren maar

Zet alles precies zoals je het op de cover van het boek ziet. Je kunt soms met heel andere dingen, toch hetzelfde maken. Zie je dat? Hieronder zie je een aantal voorbeelden die wij alvast gemaakt hebben. Zo maakte Marije van wc-rolletjes een verrekijker. Kun je hem vinden? 

Stap 5: deel de foto!

Wij zijn heel benieuwd naar je creatie! Deel je de foto op Instagram met ons? Volg @devoorleeshoek en tag ons. Vergeet niet de hashtag #coverdecover te gebruiken.

Veel plezier!


Thema: Pride

Deze maand vieren we Pride! We vieren dat iedereen zichzelf mag zijn. Dat mag natuurlijk altijd, maar deze maand staan we er extra bij stil. Anouk maakt, samen met Marije, de regenboogwraps uit het kookboek van De Kookhoek. Omdat de regenboog staat voor gelijkheid!

Activiteit: Regenboogwraps maken

In een regenboog zie je alle kleuren naast elkaar. Mooi he? Daarom laten we met een regenboog zien dat iedereen gelijk is. Zo vieren we dus ook Pride!

Wil je al deze leuke kleuren op je bord? Maak dan deze regenboogwraps! Dit recept komt uit het kookboek van De Kookhoek: 'Koken met Kinderen: Lekker Veggie'. Heb jij hem al in huis?

Wil je weten hoe je dit recept maakt? Kijk het filmpje hieronder en lees het recept hier.


Thema: Vriendschap

Anouk en Marije zijn beste vrienden. Zij doen alles samen! Bijvoorbeeld naar het museum gaan. Deze zomer hebben zij alles van de afgelopen doe-activiteiten bewaard. Van de lees-mee-tickets tot de cover-de-cover foto. Deze week maken ze er hun eigen museum van. Jij ook?

Activiteit: Maak je eigen museum

Marije en Anouk maken deze week zelf een museum! Doe je mee? 

Stap 1: kies een thema

Waarover gaat jouw museum? Misschien heb je veel te vertellen over jouw collectie knuffels, ken je de mooiste verhalen over jouw vakantieland of ga je informatie verzamelen over jouw familie? Alles kan! Anouk kiest het thema 'favoriete boeken' en Marije kiest het thema 'vakantie'. 

Stap 2: verzamel jouw spullen

Verzamel de spullen waarmee je jouw verhaal gaat vertellen. Misschien zijn deze spullen wel jouw eigen kunstwerken, of bijvoorbeeld het eten wat jouw knuffels het liefste eten. Marije kiest bijvoorbeeld leuke foto's en souvenirs van vakantie, en Anouk heeft haar favoriete boeken verzameld! 

Stap 3: maak jouw tentoonstelling

Heb je al je spullen verzameld? Leg of hang ze in een mooie volgorde. Dit mag helemaal zoals jij het wilt! Heb je een leuk verhaal bij je spullen? Dan kun je echte museumbordjes maken waarop jij het verhaal schrijft. 

Stap 4: organiseer een rondleiding!

Tijd om jouw museum te openen! Nodig je ook iedereen uit? Je kunt ze zelfs een rondleiding geven langs jouw mooie tentoonstelling. Zo komen ze nog meer te weten over jouw mooie verhalen. 

Stap 5: maak en deel een foto!

Wij zijn heel benieuwd naar je creatie! Deel je de foto op Instagram met ons? Volg @devoorleeshoek en tag ons. Vergeet niet de hashtag #coverdecover te gebruiken. Je mag je foto ook mailen naar info@devoorleeshoek.nl

We hebben ook voorleesfilmpjes gemaakt in het museum! Bijvoorbeeld in het Scheepvaart Museum en het Museum Prinsenhof Delft. Je vindt de filmpjes in De Ontdekhoek


Sectie: Leesmee

Titel
Kolom 1
zomer-grid-1 thumb

Drop your image here to upload

Kolom 2
zomer-grid-2 thumb

Drop your image here to upload

Kolom 3
zomer-grid-3 thumb

Drop your image here to upload

Upload de pdf's in de mediabibliotheek en kopieer de link in de vakken hierboven

Sectiekleur
Overgang
Preview

Ga op reis met de Lees-mee-tickets

Ga jij mee op vakantie? Dan kan je deze Lees-mee-tickets niet missen. Reis aan de hand van de Lees-mee-tickets mee met jouw favoriete voorleesfilmpjes. Klik op het ticket met jouw leeftijd, download en print! Kleur het ijsbolletje in als je het verhaaltje hebt bekeken. Veel plezier!

Sectie: Teasers

introtekst
Selecteer hier je teasers
Sectiekleur

Voorproefjes

Alvast in de zomerse stemming komen? Bekijk de voorproefjes met voorleesfilmpjes over de zomer hieronder. Meer voorleesfilmpjes bekijken? Kijk nu 6 weken naar De Voorleeshoek voor maar 6 euro! Klik hier.

Bobbi op vakantie


Bobbi op vakantie

Knofje - Snikheet


Knofje - Snikheet

Willewete. Op reis met het vliegtuig


Willewete. Op reis met het vliegtuig