Alle verhalen

Stacks Image 166
Stacks Image 171
zoek
refresh

De juf

We gaan naar school om van alles te leren. De juf knutselt met ons of leest een boek voor, en grotere kinderen leert ze lezen en schrijven. Maar er is nog zoveel meer dat een juf doet …

De juf is deel van de beroepenreeks van Liesbet Slegers. 

Bekijk

Ik ga als cowboy

Morgen is de juf jarig en dan mogen alle kinderen verkleed naar school! Maar Sammie kan niet kiezen. Gaat hij als cowboy, piraat, ridder of...?

Bekijk

Agent en Boef

Boef is voor de zoveelste keer ontsnapt. Hij heeft alle lijm van de school gestolen en de kinderen en de juf aan het schoolplein vastgeplakt. Natuurlijk wil Agent Boef pakken. Zal hem dat lukken?

Bekijk

Vinnie & Flos - Nieuwe vrienden: School

'Morgen ga ik voor het eerst naar school,' zegt Vinnie. 'Het is een oefenochtend. En als dat goed gaat, moet ik vanaf volgende week elke dag naar school.' 'Leuk!' zegt Flos. 'Helemaal niet leuk,' zegt Vinnie. 'Wat als de juf mij iets vraagt?' zegt hij. 'Ik kan toch helemaal geen antwoord geven? Ik heb nog niks geleerd.' 'Je weet meer dan je denkt,' zegt Flos.

Bekijk

Mijn papa is op jouw mama

Job is blij. Zijn papa is op de mama van Roos, zijn allerbeste vriendinnetje! Job kijkt raar op als Roos veel minder enthousiast is over het nieuws. Gelukkig kunnen ze er met de juf over praten. En later die dag zijn Jobs papa, Roos' mama en de kinderen samen op het strand...

Bekijk

Kas en Saar vieren carnaval

Het is carnaval! Bij Kas en Saar op school heeft iedereen zich verkleed. Ook de juf. Ze knutselen samen, doen leuke spelletjes en krijgen allemaal iets lekkers. En dan is het tijd voor de optocht!

Bekijk

Kolletje & Dirk - Lentekriebels: De eerste vlinder

‘Wie weet waar de vlinders vandaan komen?’ vraagt de juf. ‘Vlinders leggen eitjes op planten,’ legt Youssouf rustig uit.
‘Uit een eitje komt een rupsje. Het rupsje groeit en als hij groot genoeg is, maakt hij een slaapzakje. Na een tijdje komt er een vlinder uit.’

Kolletje neemt haar rood-witte toversokken altijd overal mee naartoe. Als ze die aantrekt en haar naam 'Katharina Orselia Laetitia' zegt, gebeuren de wonderlijkste dingen. Samen met haar vriendje Dirk beleeft ze allerlei avonturen.

Bekijk

Bij Anna op school. Vrolijk Pasen!

Het is Pasen. Maar … de paasmandjes zijn nog leeg! Volgens de juf heeft de paashaas zich vannacht vergist en alle eitjes per ongeluk in het park verstopt. De klas gaat meteen op zoek.

Wist je dat er ook leuk lesmateriaal bij zit? Bekijk hieronder het lesmateriaal voor in de klas.

Bekijk

Kolletje & Dirk - Herfstbeesten: Dierendag

De kinderen zitten allemaal in de kring. Ze hebben vandaag hun favoriete knuffeldier meegenomen, want het is Dierendag. Kolletje neemt natuurlijk Waffie mee en die is heel blij dat hij ook eens naar buiten mag. ‘Wie wil er wat over zijn knuffel vertellen?’ vraagt de juf. Er gaan een paar handen de lucht in. Liekje mag eerst.

Kolletje neemt haar rood-witte toversokken altijd overal mee naartoe. Als ze die aantrekt en haar naam ‘Katharina Orselia Laetitia’ zegt, gebeuren de wonderlijkste dingen. Samen met haar vriendje Dirk beleeft ze allerlei avonturen!

Bekijk

Kom je mee?

Als Nesta zijn A-diploma haalt, krijgt hij een mooie grote ingelijste foto van zijn goede vriend de kat Bardo. Voor op zijn kamer bij papa. Want als Nesta bij zijn papa is mist hij Bardo. Videobellen kan niet, want papa heeft geen laptop, dus schrijft hij briefjes naar Bardo. Maar dat is toch niet hetzelfde. Op een dag neemt Nesta Bardo toch mee in zijn gymtas. Eerst mee naar school, waar Bardo heel stil moet zijn zodat de juf hem niet hoort en dan mee naar het appartement van papa. Bardo maakt meteen vriendjes met de kat van de buurvrouw…

Bekijk