Alle verhalen

Stacks Image 166
Stacks Image 171
zoek
refresh

Sneeuw

Op een morgen wordt een jongen wakker, en ziet dat de hele wereld bedekt is met sneeuw. Hij kan niet wachten om naar buiten te gaan, om de eerste te zijn die in de verse sneeuw speelt.

Bekijk

Het bezige bijtje

Ontdek een bijzonder beestje... de bij! Volg het bijtje van bloem naar bloem in dit mooie voorleesverhaal.

Bekijk

Storm

Het stormt en een kleine jongen en zijn opa vinden dat het perfect weer is om te gaan vliegeren. Er is alleen één probleem: ze moeten eerst de vlieger zien te vinden...

Bekijk

Regen

Het regent dat het giet en een kleine jongen wil heel graag naar buiten. Maar zijn opa niet... Als ze dan eindelijk naar buiten gaan, beleven ze iets heel bijzonders.

Bekijk

Zon

Het is de heetste dag van het jaar, een perfecte dag voor een kleine jongen en zijn opa om te gaan picknicken. Maar als ze eindelijk de perfecte plek vinden, zitten er al andere mensen!

Bekijk

Cotton zoekt een vriendje

Cotton wil graag iemand om mee te praten en te spelen. In het veld zijn er alleen geen katoenbolletjes die vrienden willen zijn. Dan gaat hij op reis en mag hij een echt T-shirt worden. Maar zijn mensenvriendjes groeien alsmaar uit het T-shirt en laten hem in de steek. Zal hij ooit een beste vriend voor altijd vinden?

Bekijk

Wies wil een kangoeroe

Wies wil buiten spelen met haar knuffel Raf, maar het regent en Raf schudt van nee. Wies denkt na, fantaseert en krijgt een idee: ik vraag een huisdier of misschien wel twee! Maar papa denkt daar toch anders over...


Bekijk

Knuffelschool

Het is de eerste schooldag op de Knuffelschool. Knuffels leren hier alles wat ze moeten weten voordat ze bij een echt mensengezin gaan wonen. Maar Pop-Pop de pinguïn maakt zich zorgen… Hij houdt namelijk niet van knuffelen! Niet van buikenknijpers of bottenschudders. Zelfs niet van oma-pakkerds. Zal het hem lukken om een goede knuffel te worden?

Bekijk

Het Muizenhuis - Het grote feest

Sam en Julia beleven een wel heel bijzonder avontuur! Ze krijgen volkomen onverwachts bezoek van drie avontuurlijke kleine meisjes. Met zijn vijven zetten ze de boel op stelten in het Muizenhuis, maar ze maken het ook weer goed. Hun avontuur is het begin van een mooie vriendschap.

Dit boekje is gemaakt in opdracht van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten en uitgereikt aan de prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane tijdens de kroningsdag van Willem-Alexander.

Bekijk

De paashaas en de kuikentjes

De paashaas woont in een huisje in het bos, dicht bij zijn vriendjes mevrouw Vos, Vogel en Eekhoorn. Het is bijna Pasen en tijd om alle paaseitjes te versieren. Maar eerst hebben zijn vrienden even zijn hulp nodig. Is er daarna ook iemand die de paashaas helpt?

Bekijk