Alle verhalen

Stacks Image 166
Stacks Image 171
zoek
refresh

Natte voeten

Muis en Duif wonen in de stad. Als ze na een flinke regenbui buiten willen spelen, is het overal nog nat. Ze besluiten op bezoek te gaan bij hun vrienden in het bos. 'Komen jullie ook een keer bij ons op bezoek?' vraagt Muis na afloop. De vriendjes in het bos hebben daar eigenlijk niet zo'n zin in. In het bos is de grond lekker droog en in de stad liggen overal plassen. Daar krijgen ze natte voeten van! Gelukkig weet Uil een oplossing.

Bekijk

Storm

Het stormt en een kleine jongen en zijn opa vinden dat het perfect weer is om te gaan vliegeren. Er is alleen één probleem: ze moeten eerst de vlieger zien te vinden...

Bekijk

Regen

Het regent dat het giet en een kleine jongen wil heel graag naar buiten. Maar zijn opa niet... Als ze dan eindelijk naar buiten gaan, beleven ze iets heel bijzonders.

Bekijk

Wat is het warm

Het is al dagen warm. Zo warm dat Vos er niet van kan slapen. Samen met Kikker zoekt hij verkoeling in het park, maar dat is nog niet zo eenvoudig. Als zelfs het eten van ijsjes niet helpt, krijgt Muis een idee. Een idee waar alle Klimaatjes blij van worden...

Bekijk

Warme truien

Kikker en Muis zijn bij Duif op bezoek. Het is er lekker warm, maar Muis vindt het té warm. Als het hout voor de kachel op is, wil Duif een nieuw mandje gaan halen. Maar heb je wel hout nodig om het lekker warm te hebben?

Bekijk

Zeehondje in nood

Zeehondje Lucas is dol op de zee. Hij volgt zijn moeder overal. Elke dag wordt hij een beetje groter en kan hij een stukje harder zwemmen. Lucas speelt graag verstoppertje en laat zijn mama dan heel erg schrikken. Maar op een dag schrikt mama zeehond zo hard dat ze wegzwemt en Lucas alleen achterlaat. Het kleine zeehondje kan nog geen vis vangen en spoelt verdrietig en uitgeput aan op het strand. Dan tilt iemand hem plots op en neemt hem mee... Zal Lucas de zee en zijn mama ooit nog terugzien?


Bekijk

Zon

Het is de heetste dag van het jaar, een perfecte dag voor een kleine jongen en zijn opa om te gaan picknicken. Maar als ze eindelijk de perfecte plek vinden, zitten er al andere mensen!

Bekijk

Het bezige bijtje

Ontdek een bijzonder beestje... de bij! Volg het bijtje van bloem naar bloem in dit mooie voorleesverhaal.

Bekijk

Willewete. De Noordpool en de Zuidpool

Wil je alles weten over de Noord- en de Zuidpool? In dit voorleesverhaal krijg je antwoord op allerlei vragen! Wat zijn de polen precies en hoe zien ze eruit? Je komt ook te weten wie de polen ontdekt heeft, welke dieren en mensen er wonen en wat ze daar precies doen.

Bekijk

Plasticsoep

De Klimaatjes genieten van de zon en de zee. Wanneer Kikker een frisse duik neemt, lijkt hij daarna wel een plastic zeemonster. Er plakt allemaal rommel aan zijn kikkerlijf! Gelukkig weten de Klimaatjes een oplossing.

Bekijk