Alle verhalen

Stacks Image 166
Stacks Image 171
zoek
refresh

De Krommies - Meneer Tweebeenpeen

Meneer Tweebeenpeen heeft samen met zijn rechte maatje Wil Wortel de grootste lol onder de grond. Totdat de twee vrienden groot genoeg zijn en worden geoogst. Boven de grond wordt Meneer Tweebeenpeen opeens gescheiden van Wil Wortel. Waar is Wil naartoe? En waarom mag Meneer Tweebeenpeen niet met hem mee? Samen met de andere Krommies, Keesje Krom, Thea Tomatenhart, Pieter Peer en Karel Appel, gaat Meneer Tweebeenpeen op avontuur om Wil wortel te vinden.

Bekijk

De koning van de jungle

Muis wil graag weten waarom  Leeuw de koning van de jungle is. “Omdat ik zo hard kan brullen,” zegt Leeuw, “WROAH!!” Maar dan laat Gorilla zijn brul ook horen. En die klinkt veel harder... Leeuw noemt nog veel meer redenen op, maar Olifant, Krokodil en Papegaai bewijzen meteen dat hij ongelijk heeft. Is Leeuw dan toch niet de koning van de jungle?

Bekijk

Mila en de vogels: 4. De lift

In het vierde hoofdstuk bindt Mila een touw vast aan haar rugzak en bindt het samen met de koolmezen vast aan de tak van de boom waar het nest op ligt. In de rugzak zit Roef met het jonge koolmeesje. Mila trekt aan het touw en de rugzak gaat als een lift omhoog. Zal de kuiken weer veilig thuiskomen in het nestje?

Avonturier Mila laat zien dat je overal in en om het huis avonturen kunt beleven. Vol lef stapt zij af op het onbekende, klimt zij erop los en redt dieren.

Bekijk

Mila en de vogels: 3. Speelgoed

In het derde hoofdstuk ziet Mila de buurpoes stilstaan als een standbeeld. Oh, nee! Ze loert naar een angstige baby koolmees die uit een boom is gevallen. De poes wil er graag mee spelen maar Roef steekt daar een stokje voor en Mila bedenkt een plan om het kleine vogeltje te redden.

Avonturier Mila laat zien dat je overal in en om het huis avonturen kunt beleven. Vol lef stapt zij af op het onbekende, klimt zij erop los en redt dieren.

Bekijk

Kleine mol raast maar door

Zodra Kleine Mol wakker wordt, is het gedaan met de rust! Hij kan niet stilstaan, raakt snel afgeleid en maakt dingen stuk. Ze noemen hem: vervelend, hyperactief, onzeker, vermoeiend, nutteloos... Zijn ouders zijn bezorgd. Zijn juf is wanhopig. En nu moet Kleine Mol ook nog een werkstuk voor school maken...

Bekijk

Sem & Hammie: Sint-Maarten

Vanavond is het Sint-Maarten en Sem heeft daarom een mooie lampion gemaakt. Alleen papa en mama zijn ziek en kunnen niet meelopen. Gelukkig kan Sem mee met de papa en mama van Luuk.

Bekijk