Loading...

Ons team

De mooiste voorleesfilmpjes van de leukste kinderboeken

De Voorleeshoek is een plezierig, rustig en veilig hoekje van het internet, waar kinderen van 0-10 jaar voorleesfilmpjes bekijken op tablet, smartphone of computer. Om even heerlijk weg te dromen, plezier te beleven en tegelijkertijd spelenderwijs met taal in aanraking te komen. De filmpjes zijn combinaties van spannende verhalen, leuke prenten en mooie muziek. 

Klik hier voor de verschillende abonnementen om te genieten van alle voorleesfilmpjes die De Voorleeshoek je te bieden heeft. Een kwartaalabonnement, een jaar-abonnement, een doorlopend abonnement en een schoolabonnement.

Abonneer

Anouk

Anouk

Anouk is algemeen en creatief directeur van De Voorleeshoek. Anouk deed de Pabo en studeerde Muziekwetenschap. Tijdens haar studie muziekwetenschappen werkte ze als Product Manager bij de televisiezenders Brava en DJAZZ.tv. Na haar studie heeft ze De Voorleeshoek opgericht, omdat ze het belangrijk vindt dat kinderen in aanraking komen met mooie voorleesverhalen en nieuwe muziek leren kennen. Naast voorlezen in De Voorleeshoek bezoekt Anouk graag concerten, loopt ze een rondje hard in het Vondelpark en bakt ze taarten in haar vrije tijd.

Haar lievelingsboek?
Jip en Janneke van Annie M.G. Schmidt.

Contact:
anouk@devoorleeshoek.nl

Merel

Merel

Merel kiest als redacteur alle boeken die we voorlezen in De Voorleeshoek en zorgt ervoor dat jij ze ook kunt beluisteren. Ze heeft Engelse Taal en Cultuur gestudeerd in Utrecht, gevolgd door een redactie Master in Groningen. Naast haar werk bij De Voorleeshoek staat ze met veel plezier een dagje in de boekhandel en tekent ze in opdracht portretten van mens en dier. Ook schrijft ze graag, gaat ze veel naar concerten en leest ze natuurlijk alles wat los en vast zit — en dan het liefst met haar kat op schoot.

Haar lievelingsboek?
Heksenkind van Monica Furlong

Contact:

merel@devoorleeshoek.nl

Cynthia

Cynthia

Cynthia is marketing en redactie stagiaire bij De Voorleeshoek. Momenteel studeert ze Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarvoor heeft ze MBO opleiding Mediavormgeving afgerond. Deze huismus is in haar vrije tijd graag creatief bezig. Ze houdt onder andere van lezen, verhalen schrijven, schilderen en fotograferen!

Haar lievelingsboek? De serie van ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’ van Elena Favilli en Francesca Cavallo.

Contact:

cynthia@devoorleeshoek.nl

Femke

Femke

Femke werkt als Video Editor bij De Voorleeshoek en zorgt ervoor dat de afbeeldingen, het verhaal en de muziek één worden. Na een opleiding Styling en Vormgeving in Amsterdam heeft ze zich verder ontwikkeld binnen het filmen en editen. Naast het editen van de voorleesfilmpjes bij De Voorleeshoek, werkt ze als Freelance Grafisch Vormgever en Video Editor voor verschillende merken. Na werk gaat ze graag sporten, uiteten, speelt ze piano of volgt ze een yogales.

Haar lievelingsboek?
Puk van de Petteflat van Annie M.G. Schmidt

Contact:

femke@devoorleeshoek.nl

Marije

Marije

Marije doet de marketing voor De Voorleeshoek, vanuit haar bedrijf SOON media. SOON is een creatief contentbureau en helpt klanten (bedrijven en merken) met het bedenken en maken van content voor de juiste doelgroepen. Hiermee zorgt ze ervoor dat het voor de doelgroep duidelijk wordt wat je als bedrijf doet, kunt en weet! Om dat te kunnen, maken ze contentstrategieën, bedenken ze de leukste content, en zorgt ze ervoor dat de content (video, foto, tekst, design) ook wordt gemaakt.

Naast haar werk, sport Marije graag (klimmen & hardlopen) en staat ze graag in de keuken de lekkerste gerechten te bereiden. Wist je dat De Kookhoek een gezamenlijk bedrijf is van De Voorleeshoek en SOON media?

Haar lievelingsboek?
Wie heeft dat gedaan? van Job, Joris & Marieke.

Contact:
marije@soon.media

Majdouline

Majdouline

Majdouline is redacteur bij De Voorleeshoek. Zij houdt zich voornamelijk bezig met het beantwoorden van de klanten mail en het schrijven van blogs. Daarnaast studeert ze Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. In haar vrije tijd zingt ze graag en omringt ze zich met haar vriendinnen en familie.

Haar lievelingsboek?
Alle boeken van Carry Slee!

Contact:
majdouline@devoorleeshoek.nl

Meike

Meike

Meike is marketing medewerker bij De Voorleeshoek. Meike houdt zich vooral bezig met de vormgeving en de sociale media van De Voorleeshoek. Daarnaast studeert ze Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. In haar vrije tijd gaat ze graag met vriendinnen of familie naar musea of ergens eten.

Haar lievelingsboek?
Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch én De gebroeders Leewenhart van Astrid Lindgren.

Contact
meike@devoorleeshoek.nl

Barend

Barend

Barend is naast Anouk voorlezer in De Voorleeshoek. Ze leerden elkaar kennen toen ze samen de PABO deden. Na een aantal jaar in de praktijk (als docent en manager) werd Barend hongerig naar meer theorie. Daarom volgde hij een Master Onderwijskunde en kwam terecht bij de Universiteit van Amsterdam als onderwijsadviseur. Tegenwoordig doet hij dat bij Maastricht University. Toch blijven kinderen zijn passie. Daarom leest hij met veel plezier de leukste kinderboeken voor en schrijft hij in zijn vrije tijd verhalen voor kinderen. Naast voorlezen in De Voorleeshoek luistert Barend graag naar muziek en bezoekt hij regelmatig de sportschool.

Zijn lievelingsboek?
Het Zakmes van Sjoerd Kuyper.

Bionda

Bionda

Bionda is accountmanager bij De Voorleeshoek. Bionda studeerde Culturele Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam en heeft onder andere bij de Persgroep en LexisNexis gewerkt. Zij heeft een dochter van tien jaar die ook gek is op voorlezen en met wie ze regelmatig in de bibliotheek te vinden is. Ook bezoekt zij vaak musea waar ze altijd op zoek gaat naar de nieuwste kinderspeurtocht. Naast leuke dingen doen met haar dochter, houdt Bionda veel van reizen, yoga en bouwt ze elke kerst een groot kerstdorp.

Haar lievelingsboek?
De Waanzinnige Boomhut van Andy Griffiths & Terry Denton.

Contact:
bionda@devoorleeshoek.nl

Anne

Anne

Anne is zakelijk directeur van De Voorleeshoek. Anne studeerde Culturele Economie en Muziekwetenschap in Rotterdam en Amsterdam. Na haar werk als zendermanager bij de televisiezender Stingray DJAZZ, is Anne partner geworden bij Cult Crowd. Cult Crowd participeert actief in online media start-ups met een cultureel uitgangspunt en geeft daarbij zakelijke ondersteuning. Naast het bezoeken van musea & concerten, besteedt Anne haar tijd graag aan films, wielrennen en reizen.

Haar lievelingsboek?
Wiele wiele stap van Miep Diekmann en Thé Tjong-Khing.

Wist je dat Anne soms helpt om de jazzmuziek uit te zoeken bij de verhaaltjes?

Contact:
anne@devoorleeshoek.nl