Loading...

De Voorleeshoek op School

Nu een jaar voor €200,-. 

Krijg het boek + doeboek 'Klaas de Kat en het raadsel van Sinterklaas' er gratis bij (t.w.v. €14,95)! 

 • Onbeperkte toegang tot meer dan 750 voorleesfilmpjes in verschillende talen
 • Afspeellijsten van veelgezochte thema’s: ook van Sinterklaas en Kerst!
 • Gebruik voor de hele school (op meerdere devices)
 • Exclusief toegang tot De Voorleeshoek+
 • Toegang tot het scholenportaal
 • Scholennieuwsbrief
 • Betaling via factuur
 • Krijg gratis lesmateriaal voor in de klas!
 • Gratis prentenboek + doeboek 'Klaas de Kat en het raadsel van Sinterklaas' (geschreven door voorlezers Anouk en Barend) 

De Voorleeshoek

Op De Voorleeshoek vind je de mooiste voorleesfilmpjes van de leukste kinderboeken. Iedere week komen er drie nieuwe voorleesfilmpjes online die altijd worden ondersteund door de prenten van het boek en klassieke muziek. 

De catalogus bestaat momenteel uit meer dan 750 voorleesfilmpjes die allemaal themagebonden zijn. Ook krijgt de school toegang tot De Voorleeshoek+ met educatieve content.

Schoolabonnement

Heb je interesse in een schoolabonnement? Leuk! Dan krijg je het boek Klaas de kat en het raadsel van Sinterklaas er gratis bij.

Wat kost het?

 • €200,- (minder dan 500 leerlingen)
 • €300,- (meer dan 500 leerlingen).

Betaling via factuur.

Scholenportaal

Ben je leerkracht? Voor jou hebben we het scholenportaal ontwikkeld. Hier vind je exclusief materiaal dat je in de klas kunt gebruiken.

Download bijvoorbeeld de lees-mee-lijstjes en de kleurplaten voor de kinderen. Of deel de deelkaartjes met inloggegevens met andere leraren.

Met je scholenlidmaatschap heb je toegang tot het scholenportaal.

Hoe gebruik je De Voorleeshoek in de klas?

1. Lees mee met de filmpjes

Laat kinderen met een boek, meelezen met de verhalen in De Voorleeshoek. Door zowel het boek te horen als mee te lezen, draagt dit bij aan de woordenschat en het verhaalbegrip. Daarnaast hebben kinderen ook nog meer de tijd om de prenten in het boek goed te bekijken.

2. Bespreek de muziek

Hebben de kinderen muziek gehoord tijdens het filmpje? Wat hoorden ze? Je kunt specifieke fragmenten herhalen, en de kinderen vragen wat de muziek bij ze oproept. Is het boze, of juist vrolijke muziek? Gaat het snel of langzaam? En wie van de personages uit het boek hoor je in de muziek?

3. Inzetten in de leeshoek

Zet De Voorleeshoek in in de leeshoek. Dit maakt het boek toegankelijk en laagdrempelig en daarnaast zorgt het ervoor dat kinderen de mogelijkheid krijgen om de voorleesfilmpjes meerdere keren te bekijken.

4. In de pauze

Lezen is leuk! Zet De Voorleeshoek dus ook in ter ontspanning voor de klas. Bijvoorbeeld tijdens de grote pauze of het fruithapje. Zo heb je als leraar ook tijd om je boterham te eten en kan je ook eens de kinderen observeren als ze worden voorgelezen. 

5. Stel vragen

 • Zet de video op pauze bij de cover: waar denk jij dat het verhaal over gaat?
 • Zet het filmpje halverwege op pauze. Hoe denken de kinderen dat het af gaat lopen?
 • Wie zou jij willen zijn in het verhaal? En waarom?

6. Lees-mee-lijstjes

Op het scholenportaal kun je de lees-mee-lijstjes downloaden voor groep 1 t/m 6. Kinderen kunnen door boeken te lezen of voorleesfilmpjes te bekijken een kleurplaat vullen vol met lente iconen. Alle voorleesfilmpjes bekeken? Dan kan de lente beginnen! 


Reviews

Voorproefjes


Bobbi zet zijn schoen


Bobbi zet zijn schoen

Klaas de kat en het raadsel van Sinterklaas


Klaas de kat en het raadsel van Sinterklaas

De pieten maken het bont


De pieten maken het bont