De Voorleeshoek op School

Probeer twee weken gratis


Ontdek De Voorleeshoek en krijg toegang tot meer dan 750 voorleesfilmpjes in verschillende talen en elke week komen er drie nieuwe filmpjes bij.

Sluit nu De Voorleeshoek op school af voor maar €100 i.p.v. €200.

 • Toegang tot het scholenportaal
 • Gebruik voor de hele school (op meerdere devices)
 • Exclusief toegang tot De Voorleeshoek+
 • Afspeellijsten op veelgezochte thema’s
 • Scholennieuwsbrief
 • Eerste twee weken gratis
 • Proefabonnement wordt automatisch omgezet naar een schoolabonnement
 • Betaling via factuur 


De Voorleeshoek

Op De Voorleeshoek vind je de mooiste voorleesfilmpjes van de leukste kinderboeken. Iedere week komen er drie nieuwe voorleesfilmpjes online die altijd worden ondersteund door de prenten van het boek en klassieke muziek. De catalogus bestaat momenteel uit meer dan 750 voorleesfilmpjes die allemaal themagebonden zijn en je hebt toegang tot De Voorleeshoek+ met educatieve content.

Schoolabonnement

Voor scholen is er een speciale actie om het eerste jaar een schoolabonnement af te sluiten voor maar €100. Vanaf het tweede jaar betaalt de school:

 • €200 (school tot 500 leerlingen)
 • €300 (school vanaf 500 leerlingen). 

De eerste twee weken zijn gratis en hierna loopt het abonnement automatisch door in een schoolabonnement.

Scholenportaal

Voor leerkrachten is er een scholenportaal ontwikkeld waar exclusief materiaal te downloaden is. Zo vind je eronder andere lees-mee-lijstjes, kleurplaten & deelkaartjes om de inloggegevens met het team te delen. Met je scholenlidmaatschap heb je toegang tot het scholenportaal.

Hoe gebruik je De Voorleeshoek in de klas?

1. Lees mee met de filmpjes

Laat kinderen met een boek, meelezen met de verhalen in De Voorleeshoek. Door zowel het boek te horen als mee te lezen, draagt dit bij aan de woordenschat en het verhaalbegrip. Daarnaast hebben kinderen ook nog meert de tijd om de prenten in het boek goed te bekijken.

2. Bespreek de muziek

Hebben de kinderen muziek gehoord tijdens het filmpje? Wat hoorden ze? Je kunt specifieke fragmenten herhalen, en de kinderen vragen wat de muziek bij ze oproept. Is het boze, of juist vrolijke muziek? Gaat het snel of langzaam? En wie van de personages uit het boek hoor je in de muziek?

3. Inzetten in de leeshoek

Zet De Voorleeshoek in in de leeshoek. Dit maakt het boek toegankelijk en laagdrempelig en daarnaast zorgt het ervoor dat kinderen de mogelijkheid krijgen om de voorleesfilmpjes meerdere keren te bekijken.

4. In de pauze

Lezen is leuk! Zet De Voorleeshoek dus ook in ter ontspanning voor de klas. Bijvoorbeeld tijdens de grote pauze of het fruithapje. Zo heb je als leraar ook tijd om je boterham te eten en kan je ook eens de kinderen observeren als ze worden voorgelezen. 

5. Stel vragen 

 • Zet de video op pauze bij de cover: waar denk jij dat het verhaal over gaat?
 • Zet het filmpje halverwege op pauze. Hoe denken de kinderen dat het af gaat lopen?
 • Wie zou jij willen zijn in het verhaal? En waarom?

6. Lees-mee-lijstjes

Op het scholenportaal kun je de lees-mee-lijstjes downloaden voor groep 1 t/m 6. Kinderen kunnen door boeken te lezen of voorleesfilmpjes te bekijken een kleurplaat vullen vol met lente iconen. Alle voorleesfilmpjes bekeken? Dan kan de lente beginnen! 


Reviews

Schoolabonnement uitproberen?

Wil je meer weten over het gebruik van De Voorleeshoek op school? Of wil je De Voorleeshoek gelijk afsluiten voor meerdere scholen? Neem dan contact met ons op: bionda@devoorleeshoek.nl