Zoals jullie misschien weten is Anouk groot liefhebber van muziek en dan vooral klassieke muziek. 

Anouk: voordat corona uitbrak, zat ik vaak in een concertzaal (het liefst in het Concertgebouw) om te luisteren naar de mooiste symfonieën. Ik doe vaak nieuwe ideeën op voor De Voorleeshoek als ik naar klassieke muziek luister en bij bepaalde stukken zie ik gelijk voor me wat voor kinderboek/verhaal daarbij past. Daarnaast hoop ik als corona weer een beetje voorbij is weer zelf in orkesten te spelen, want dat maakt mij altijd enorm gelukkig. Ik gun ieder kind dan ook om muziek te kunnen maken en er zijn steeds meer organisaties die dit mogelijk maken. 

Zo is er de laatste jaren steeds meer aandacht voor muziek in de klas en dat is zo goed en belangrijk. Meer Muziek in De Klas is hier een goed voorbeeld van, maar ook de Kindermuziekweek bedenkt samen met verschillende concertzalen de mooiste programma’s voor o.a. scholen. Dus neem zeker even een kijkje wat ze voor dit jaar allemaal hebben bedacht. De Kindermuziekweek vindt plaats van 9 t/m 18 april. 

Natuurlijk besteden wij er bij De Voorleeshoek ook aandacht aan en kan je deze week genieten van de mooiste voorleesfilmpjes over muziek. Het favoriete kinderboek van Anouk staat er natuurlijk ook tussen ‘De beer en de piano’. Luister hier naar de muziek afspeellijst met o.a. de volgende voorleesfilmpjes:

  • Het mooiste geluid ter wereld
  • Ella het swingende eendje
  • De beer en de piano
  • Dierencarnaval
  • Potjesmuziek
  • De beer, de piano, de hond en de viool
  • Het Muizenhuis - Sam en Julia: 4. De muzikant

Om je een beetje op weg te helpen in de muziekwereld hebben wij diverse muziek afspeellijsten op Spotify gemaakt. Luister o.a. naar de afspeellijst over de lente of de afspeellijst voor tijdens het koken.