De Voorleeshoek is opgenomen in het basispakket digitale content 2018 van de openbare bibliotheken. Dit betekent dat sinds januari het totale aanbod van voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek te bekijken is in alle openbare bibliotheken van Nederland. Ouders en kinderen kunnen op schermen in de bibliotheken kijken naar de voorleesfilmpjes en zullen elke week verrast worden met nieuwe verhalen.

Met het basispakket krijgen bibliotheken en hun leden toegang tot een ruim digitaal aanbod, waaronder cursussen, naslagwerken en online oefenprogramma’s. De Voorleeshoek levert naast de ruim 200 verhalen die op dit moment al online staan, iedere week vier nieuwe voorleesfilmpjes. In de meivakantie zal De Voorleeshoek ook live te zien zijn in de bibliotheken tijdens een voorleestournee door het land.

Anouk Overman, initiatiefneemster van De Voorleeshoek is ontzettend blij met de samenwerking met de bibliotheken: ‘’De Voorleeshoek is nu voor nog meer kinderen beschikbaar. Ik hoop dat hiermee het leesplezier verder wordt bevorderd en de voorleesfilmpjes uitnodigen om nieuwe leuke boeken te ontdekken in de bibliotheek’’.