De Voorleeshoek inspireert ouders tot aanschaf of lenen van (prenten)boeken.

Kwalitatief onderzoek van de Universiteit Leiden laat zien dat jonge kinderen rustig worden van het bekijken van de voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek. Een groep onderzoekers van het Instituut Pedagogische Wetenschappen kwam tot enkele verrassende conclusies in het onderzoek naar het gebruik van het nog jonge voorleesinitiatief van Anouk Overman. Liefst 1 op de 3 ouders koopt of leent na het bekijken van een voorleesfilmpje het betreffende kinderboek. De Voorleeshoek is de afgelopen twee weken overspoeld door nieuwe gebruikers. Bijna 50.000 nieuwe gezinnen maken gebruik van het tijdelijk gratis aanbod.

Het onafhankelijke onderzoek bracht het kijkgedrag van de jonge kijkers en de ervaring van ouders/verzorgers in kaart. Ruim 90% van de kinderen vindt het leuk om naar De Voorleeshoek te kijken. Ze kijken gemiddeld 1 à 2 dagen per week, 5 - 20 minuten per keer en meestal aan het eind van de middag of begin van de avond. Dit gebeurt meestal tijdens het koken, vlak voor het slapen gaan, als de kinderen geen zin hebben om te spelen of onderweg.

Ouders blijken tevreden over de geboden inhoud. Zij vinden dat De Voorleeshoek bijdraagt aan de ontwikkeling van hun kind, merken dat hun kind rustiger wordt, zijn enthousiast over het gebruik van klassieke muziek bij de illustraties en waarderen De Voorleeshoek als een meer educatief, veilig en reclamevrij alternatief t.o.v. ander online kinderaanbod. 

Bekijk hier alle onderzoeksresultaten.