Bereid je voor op de leukste week van het jaar samen met De Voorleeshoek! Met voorleesfilmpjes over geschiedenis, doeboeken met spelletjes, verhalen en puzzels, en leuke geschiedenislessen voor op school, beginnen wij fluitend met deze week. Jij ook?

De Voorleeshoek | Museum Prinsenhof Delft

Anouk ging samen met kinderboekenschrijver Arend van Dam naar Museum Prinsenhof Delft om daar drie geschiedenisverhalen voor te lezen. Spannende verhalen over de moord op Willem van Oranje, de ontsnapping uit de boekenkist van Hugo de Groot en het mooie verhaal over Isabella Boem en de schilder Pieter de Hooch.

De Voorleeshoek | Deliberate Travel Kids


Naast alle voorleesverhalen hebben wij dit jaar voor het eerst een doeboek. In samenwerking met Deliberate Travel Kids hebben wij het doeboek 'Nederland geschiedenis' ontwikkeld. Een boek boordevol met o.a. verhalen, knutselactiviteiten en puzzels. Het boek is gratis te downloaden.

De Voorleeshoek | GynzyHeb jij Gynzy op school, dan hebben we goed nieuws voor jou! De Voorleeshoek heeft 7 voorleesfilmpjes geselecteerd die vanaf vandaag tot eind oktober gratis te zien zijn via Gynzy. Bekijk de spannendste geschiedenisverhalen op het digibord.

Nog meer voorleesfilmpjes over geschiedenis

Kan jij er geen genoeg van krijgen? De Voorleeshoek staat boordevol verhalen over jouw favoriete helden, mysteries en dieren uit de geschiedenis. Dit zijn onze favorieten:

Kijk ook naar de afspeellijsten over geschiedenis:

Volg ons op Instagram voor meer informatie over de Kinderboekenweek!