Elke dag 10 minuten voorlezen om 10 uur!

Ook in De Voorleeshoek vieren we De Nationale Voorleesdagen! Van woensdag 20 januari tot en met zaterdag 30 januari komt er elke dag om 10:00 uur een voorleesfilmpje online. Deze kan je gratis vinden op de homepage van onze website. Wij dagen je uit om elke dag 10 minuten voor te lezen of voorgelezen te worden. Dat is namelijk erg belangrijk, bijvoorbeeld voor je woordenschat. Lees hier waarom voorlezen nog meer belangrijk is. Doe je mee met de 10 om 10? 

Live op Instagram & winnen

En dat is niet het enige wat De Voorleeshoek doet tijdens de Nationale Voorleesdagen. Je kan ook leuke prijzen winnen! We geven twee prachtige boeken weg van Vinnie en Flos en Kolletje en Dirk. Daarnaast gaan voorlezers Anouk en Barend drie keer live op @devoorleeshoek. We beginnen op woensdagochtend om 10:00 uur met Anouk die vertelt over de muziek die je kunt gebruiken bij het boek 'Coco kan het'. Maandag 25 januari geeft Anouk om 16:00 tips voor bij het voorlezen en op woensdag 27 januari vertelt Barend over het schrijven van zijn kinderboek, en leest er een stukje uit voor. Zien we jou daar?

Het Voorleesontbijt

De Nationale Voorleesdagen worden altijd afgetrapt met een heerlijk voorleesontbijt. Dat zal dit jaar niet op school of in de bibliotheken zijn, maar thuis kan je er ook een feestje van maken. De Kookhoek heeft heerlijke recepten bedacht die je kan maken voor je ontbijt. Lees ze hier. En volg je De Kookhoek al op Instagram? Daar zie je nog meer over het voorleesontbijt en kan je een leuke prijs winnen: een kwartaalabonnement op De Voorleeshoek!

Als je klaar bent in de keuken ga je snel over naar de Instagram van De Voorleeshoek om te luisteren naar Anouk die uitlegt over de voorleesmuziek. 

Afspeellijst muziek bij het boek 'Coco kan het' 

Heb je woensdagochtend naar Anouk geluisterd en wil je de muziek terugvinden? Dat kan in onze afspeellijst van 'Coco kan het' op Spotify

Vergeet ons niet te volgen op Instagram! Zo kan je niks missen.