Nieuws uit De Voorleeshoek

Hoera, De Voorleeshoek+ is gelanceerd!

Hoera, De Voorleeshoek+ is gelanceerd! Bij De Voorleeshoek+ vind je educatieve content die gelinkt is aan het kinderboek. En, goed nieuws! De komende tijd zal De Voorleeshoek+ uitgebreid worden met extra hoeken.

Lees meer

Dé vijf voordelen van voorlezen

Tijdens het wegdromen bij de mooiste verhalen, heeft voorgelezen worden een enorm positief effect op je ontwikkeling. Hoe dat werkt? Dit zijn de 5 voordelen van voorlezen.

Lees meer

10 leuke voorleesfilmpjes voor de winter

Het is winter! Trek je warme handschoenen aan en zet je muts op, want het is koud buiten. In De Voorleeshoek is het gelukkig lekker warm en staan de leukste voorleesfilmpjes voor je klaar. Helemaal in het thema van de winter!

Lees meer

5 thuistips van De Voorleeshoek

De scholen zijn weer dicht! En daarom bieden we De Voorleeshoek weer gratis aan, als steuntje in de rug. Hoe doe je dat ook alweer, thuis lesgeven? Wij zetten voor je op een rijtje hoe je De Voorleeshoek hierbij kunt inzetten!

Lees meer

Mis niets van de Adventskalender van De Voorleeshoek!

Het is weer zover! Net als vorig jaar sluiten we het jaar af met een adventskalender. Dat betekent dat we aftellen naar Kerst en elke dag een cadeautje weggeven! Van de mooiste voorleesboeken tot kortingen op abonnementen van De Voorleeshoek en andere kortingscodes van bijvoorbeeld Charly Cares.

Lees meer

Sinterklaas is in het land!

Sinterklaas is weer aangekomen in ons land. Met een volle stoomboot met pepernoten en cadeautjes kwam hij aan op de Dieuwertje Blokkade, waarna hij naar het Grote Pietenhuis vertrok. Sinterklaas werkt, net als de meesten, de komende tijd vanuit huis. Maar wees niet bang! De Pieten gaan de daken op om de schoencadeautjes rond te brengen.

Lees meer

We vieren Sint-Maarten!

Sint Maarten vieren we dit jaar anders dan we gewend zijn. Er wordt geadviseerd om niet langs de deuren te gaan om liedjes te zingen en snoep en fruit te krijgen. Dat is jammer, maar er zijn heel veel andere leuke dingen die je wél kan doen op 11 november.

Lees meer

Het is Halloween!

Het is bijna Halloween! Daarom staat De Voorleeshoek in het teken van dit griezelige feest. Ga jij verkleed? Laat je je moeder of opa schrikken? Kruip je op de bank om een enge griezelfilm te kijken? Goed idee! In De Voorleeshoek staan ook weer een aantal filmpjes op je te wachten.

Lees meer

Kinderboekenweek in De Voorleeshoek!

Bereid je voor op de leukste week van het jaar samen met De Voorleeshoek! Met voorleesfilmpjes over geschiedenis, doeboeken met spelletjes, verhalen en puzzels, en leuke geschiedenislessen voor op school, beginnen wij fluitend met deze week. Jij ook?

Lees meer

Het is kattendag!

Miauw! Aanstaande zaterdag is het kattendag en dat vieren we in De Voorleeshoek! Snoezige, kattige en avontuurlijke katten en poezen komen voorbij en vertellen jou de mooiste verhalen. Trek je poes op schoot en verwen haar met een lekkere kroelsessie en een filmpje over haar familie. Welk kattenboek is jouw favoriet?

Lees meer

De Voorleeshoek gaat op reis! Ga je mee?

Deze zomer is op reis gaan iets anders dan normaal, maar dat betekent niet dat we er niet van mogen genieten. Of je nu in Nederland blijft of wel naar het buitenland gaat, De Voorleeshoek gaat overal met je mee!

Lees meer

De zomer komt eraan! Zorg jij dat je blijft lezen?

Het is weer zomer! Je mag je zwempak weer uit de kast halen, de lekkerste ijsjes eten en genieten van de warme zon in je gezicht. Maar naast al dit zomerplezier is het ook belangrijk dat je blijft lezen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel kinderen in de zomer terugvallen in hun leesontwikkeling. En dat wil je natuurlijk niet!

Lees meer

Duik in de magische sprookjeswereld van De Voorleeshoek

Er was eens... Deze woorden klinken je als muziek in de oren. Dat betekent dat er een nieuw sprookje aankomt! Sprookjes zijn zo populair dat er zelfs een speciale dag voor is gepland. Op 7 juli worden de sprookjes nét even echter. En deze dag viert De Voorleeshoek natuurlijk graag.

Lees meer

Het is bijna Vaderdag!

Dit weekend is het weer Vaderdag! Op deze speciale dag worden alle papa's even flink in het zonnetje gezet. Heb je iets geknutseld of een mooi cadeau gekocht?

Lees meer

Kom stage lopen bij De Voorleeshoek!

Zin in een hele leuke en uitdagende stage bij twee snelgroeiende start-ups? Meld je dan aan voor een stage bij De Voorleeshoek & SOON media. We hebben weer drie plekken beschikbaar: redactie, productie & camera/edit.

Lees meer

Opnamestudio van Presikhaaf Schoolmeubelen

Sinds het begin van dit jaar hebben wij een gloednieuwe studio met twee voorleeshoekjes, ontworpen door Presikhaaf Schoolmeubelen. We vertellen je graag hoe de studio tot stand is gekomen en welke meubels wij gebruiken.

Lees meer

50% korting op een jaarabonnement!

De afgelopen drie weken waren de scholen dicht en konden jullie gratis gebruikmaken van De Voorleeshoek. Omdat de scholen nog steeds gesloten zijn kun je nu een jaarabonnement afsluiten met 50% korting!

Lees meer

Kinderen rustiger door De Voorleeshoek

Kwalitatief onderzoek van de Universiteit Leiden laat zien dat jonge kinderen rustig worden van het bekijken van de voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek. Lees hier meer over het onderzoek en natuurlijk de resultaten!

Lees meer

Kunst in De Voorleeshoek!

De aankomende twee weken kan jij je onderdompelen in de magie van kunst. Bekijk deze weken alle super interessante voorleesfilmpjes over kunst in De Voorleeshoek!

Lees meer