Nieuws uit De Voorleeshoek

Het is zomer!

Het is weer zomer! Je mag je zwempak weer uit de kast halen, de lekkerste ijsjes eten en genieten van de warme zon in je gezicht. Maar naast al dit zomerplezier is het ook belangrijk dat je blijft lezen. Daarom hebben we ook in De Voorleeshoek de zomer in onze bol.

Lees meer

Kom naar het lanceringsfeestje van De Kookhoek!

De Kookhoek viert feest! Op woensdag 2 juni vieren wij de lancering van onze eerste twee kinderkookboeken met bijpassende kookfilmpjes: ‘Koken met Kinderen: Lekker Veggie’ en ‘Koken met Kinderen: Van over de hele wereld’.

Lees meer

Het is Moederdag!

Een ontbijtje op bed, een cadeautje en een lief kaartje; wat ga jij doen voor je moeder? Het is ten slotte Moederdag. Dan denken we even extra aan alle moeders, en verwennen we ze ook een beetje meer. Kijk jij samen een voorleesfilmpje in De Voorleeshoek?

Lees meer

Vier de vrijheid in De Voorleeshoek

Bevrijdingsdag is een heel bijzondere dag in de Nederlandse geschiedenis. We vieren dat het land vrij is en dat er geen oorlog meer is. Daar staan we bij stil in De Voorleeshoek en De Ontdekhoek.

Lees meer

Vier met ons de Kindermuziekweek

Zoals jullie misschien weten is Anouk groot liefhebber van muziek en dan vooral klassieke muziek. Natuurlijk besteden wij ook aandacht aan de Kindermuziekweek en kan je deze week genieten van de mooiste voorleesfilmpjes over muziek.

Lees meer

Het is lente!

In De Voorleeshoek is de lente begonnen. Met nieuwe voorleesfilmpjes, muziek en leuk lesmateriaal voor op school. Neem jij ook een kijkje?

Lees meer

Nieuw: De Voorleeshoek op school

De Voorleeshoek op school is gelanceerd! In dit scholenportaal vind je tips over hoe je De Voorleeshoek kunt gebruiken in de klas, aangevuld met de leukste lesmaterialen om zoveel mogelijk leeskilometers te maken met de hele klas.

Lees meer

Het is Internationale Vrouwendag!

Vandaag staan we in De Voorleeshoek stil bij de rechten van vrouwen. Iedereen op de wereld zou gelijke rechten moeten hebben, en op deze speciale dag geven we daar extra aandacht aan. 

Lees meer

Deze week: Kunst in De Voorleeshoek!

Kunst is overal! Een schilderij van een beroemde schilder, een kunstwerk dat in een museum staat, of jouw tekening die je met kleurpotloden hebt gemaakt. Heb jij een favoriet kunstwerk?

Lees meer

Hoera, De Voorleeshoek+ is gelanceerd!

Hoera, De Voorleeshoek+ is gelanceerd! Bij De Voorleeshoek+ vind je educatieve content die gelinkt is aan het kinderboek. En, goed nieuws! De komende tijd zal De Voorleeshoek+ uitgebreid worden met extra hoeken.

Lees meer

Dé vijf voordelen van voorlezen

Tijdens het wegdromen bij de mooiste verhalen, heeft voorgelezen worden een enorm positief effect op je ontwikkeling. Hoe dat werkt? Dit zijn de 5 voordelen van voorlezen.

Lees meer

10 leuke voorleesfilmpjes voor de winter

Het is winter! Trek je warme handschoenen aan en zet je muts op, want het is koud buiten. In De Voorleeshoek is het gelukkig lekker warm en staan de leukste voorleesfilmpjes voor je klaar. Helemaal in het thema van de winter!

Lees meer

5 thuistips van De Voorleeshoek

De scholen zijn weer dicht! En daarom bieden we De Voorleeshoek weer gratis aan, als steuntje in de rug. Hoe doe je dat ook alweer, thuis lesgeven? Wij zetten voor je op een rijtje hoe je De Voorleeshoek hierbij kunt inzetten!

Lees meer

Mis niets van de Adventskalender van De Voorleeshoek!

Het is weer zover! Net als vorig jaar sluiten we het jaar af met een adventskalender. Dat betekent dat we aftellen naar Kerst en elke dag een cadeautje weggeven! Van de mooiste voorleesboeken tot kortingen op abonnementen van De Voorleeshoek en andere kortingscodes van bijvoorbeeld Charly Cares.

Lees meer

Sinterklaas is in het land!

Sinterklaas is weer aangekomen in ons land. Met een volle stoomboot met pepernoten en cadeautjes kwam hij aan op de Dieuwertje Blokkade, waarna hij naar het Grote Pietenhuis vertrok. Sinterklaas werkt, net als de meesten, de komende tijd vanuit huis. Maar wees niet bang! De Pieten gaan de daken op om de schoencadeautjes rond te brengen.

Lees meer

We vieren Sint-Maarten!

Sint Maarten vieren we dit jaar anders dan we gewend zijn. Er wordt geadviseerd om niet langs de deuren te gaan om liedjes te zingen en snoep en fruit te krijgen. Dat is jammer, maar er zijn heel veel andere leuke dingen die je wél kan doen op 11 november.

Lees meer

Het is Halloween!

Het is bijna Halloween! Daarom staat De Voorleeshoek in het teken van dit griezelige feest. Ga jij verkleed? Laat je je moeder of opa schrikken? Kruip je op de bank om een enge griezelfilm te kijken? Goed idee! In De Voorleeshoek staan ook weer een aantal filmpjes op je te wachten.

Lees meer

Kinderboekenweek in De Voorleeshoek!

Bereid je voor op de leukste week van het jaar samen met De Voorleeshoek! Met voorleesfilmpjes over geschiedenis, doeboeken met spelletjes, verhalen en puzzels, en leuke geschiedenislessen voor op school, beginnen wij fluitend met deze week. Jij ook?

Lees meer

Het is kattendag!

Miauw! Aanstaande zaterdag is het kattendag en dat vieren we in De Voorleeshoek! Snoezige, kattige en avontuurlijke katten en poezen komen voorbij en vertellen jou de mooiste verhalen. Trek je poes op schoot en verwen haar met een lekkere kroelsessie en een filmpje over haar familie. Welk kattenboek is jouw favoriet?

Lees meer

De Voorleeshoek gaat op reis! Ga je mee?

Deze zomer is op reis gaan iets anders dan normaal, maar dat betekent niet dat we er niet van mogen genieten. Of je nu in Nederland blijft of wel naar het buitenland gaat, De Voorleeshoek gaat overal met je mee!

Lees meer

De zomer komt eraan! Zorg jij dat je blijft lezen?

Het is weer zomer! Je mag je zwempak weer uit de kast halen, de lekkerste ijsjes eten en genieten van de warme zon in je gezicht. Maar naast al dit zomerplezier is het ook belangrijk dat je blijft lezen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel kinderen in de zomer terugvallen in hun leesontwikkeling. En dat wil je natuurlijk niet!

Lees meer